Haftaya Çarşamba adaylığı açıklanacak

Haftaya Çarşamba adaylığı açıklanacak Haftaya Çarşamba adaylığı açıklanacak
A- A+
Reklam

CHP’ye dönüşü sonrası Bolu Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün Ankara’da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmenin ardından bugün basın karşısına çıktı.

“Adaylığımın resmileşmesini bekliyorum”

CHP2de aday adaylığı sürecinin dün sona erdiğini ve kendisinden başka bir ismin CHP’den Bolu Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaatta bulunmadığını açıklayan Özcan; “Geçen hafta itibariyle Partiye dönüşüm gerçekleşti. Dün itibariyle CHP’de aday adaylığı başvuruları sona erdi. Bolu’da Benden başkan CHP’den Aday Adayı çıkmadığı için artık adaylığımın resmileşmesini bekliyorum. Oda önümüzdeki hafta Çarşamba günü gerçekleşecek” dedi. 

Yeni dönemle ilgili hedeflerini açıkladı

Yeni dönemle ilgili hedeflerini basın mensuplarına kısa bir şekilde açıklayan Başkan Özcan; “Burada %60 veya üzeri oyla yeniden seçileceğimizi düşünüyorum. Hedefi öyle koyduk. Bu dönemde en 22 arkadaşımız listemizden Belediye Meclisimize girecek. Daha güçlü bir yönetim olarak Bolu’muza bir 5 yıl daha hizmet edeceğiz. Bütün araştırma sonuçları da bu verileri gösteriyor” diye konuştu.

“Eskiden insanlar Belediyeden korkuyordu”

Belediye Başkanı olmadan önce Belediye çalışanlarının ve Bolulu vatandaşların Belediyeye gelirken korktuklarını iddia eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Geçmiş Belediye yönetimlerinde olduğu gibi Biz hiçbir zaman Belediye çalışanlarına mobing uygulamadan, Onları daha çok çalışmaya teşvik ederek yol yürüdük. Hiçbir esnafımızın veya Kurumla didişmeden, onları zorlamadan, onlarla ilgili alacağımız kararlarda da onlarla istişare ederek birçok kararımızı aldık. Ve sonuç itibariyle eskiden insanlar Belediyeden korkuyordu. İnsanlar Belediyenin her birimine giremiyordu. Hatırlıyorsanız, parmak iziyle girilen birimler vardı. Şeffaf bir Belediyecilik anlayışı ortaya koyduk. Artık vatandaşımız korkmadan Belediyeye geliyor. Bu çok önemli” şeklinde konuştu.

“Belediyeye; AKP ampul, MHP Üç Hilal asacakmış”

Döneminde parti belediyeciliği yapılmadığına dikkat çekerek AK Parti ve MHP İl Başkanlarının söylemlerini eleştiren Tanju Özcan; “Hiç kimseyi ayırmadan Parti Belediyeciliği yapmadık. İnsanları sen AK Partilisin, sen MHP’lisin ya da sen CHP’lisin diye ayrıma hiç girmedik. Bu konuda sokaktan tek bir şikayet geleceğini düşünmüyorum. Elbette eksiklerimiz ya da bilmeden istemeden yaptığımız hatalar da olmuştur. Ama niyetimiz hiçbir zaman kötü olmadı. Kamu gücünü, insanlara karşı hiçbir zaman sopa olarak kullanmadık. Böyle bir şey aklımızdan bile geçmedi. Mümkün olduğu kadar herkese eşit davrandık. Bu anlayışımızı da önümüzdeki süreçte de sürdüreceğiz. Yeni dönemde de Parti Belediyeciliği asla yapmayacağız. Bir buraya altı oku bir yerlere dikmek için gelmiyoruz. Bolu’ya hizmet etmek için geliyoruz. O yüzden bizi ampul dikeceğiz vaadiyle yola çıkanlarla, Üç Hilali Bolu Belediyesine asacağız diyenlerle lütfen karıştırmayın. Onlar parti belediyeciliği yapmak istiyorlar. Yani yukarıdan birileri arasın talimat versin; şu işi yapacaksınız, şu kişiye ihale vereceksiniz, şöyle bir ihale yapacaksınız, şunu gönderiyoruz ona yardımcı olun… Bizim anlayışımızda bu olmadı, bundan sonraki süreçte de olmayacak. Parti örgütleri işini yapacak. Seçilen Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri de Belediye ile ilgili hizmetleri tamamen tarafsızlık içerisinde yürütecek” ifadelerini kullandı.

“İkinci dönemim ustalık dönemi olacak”

Başkan Özcan; “Yemin ederek göreve başladık. İkinci dönemde de Allah nasip eder, vatandaşımız da gerekli teveccühü gösterirse önümüzdeki dönem de yemin ederek görevimize başlayacağız. Yemin etmek önemli değil, bunun gereğini yapmak önemli. Biz eski Başkanın 15 yılda yapamadığı birçok şeyi Biz daha ilk dönemimizde gerçekleştirdik. İlk dönem çıraklık dönemiydi. Bizde kalfalık dönemi olmayacak. Ustalık dönemi olacak. 5 yıl sonra da yeniden göreve talip olmayacağım. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

İYİ Parti ile ittifak olacak mı? 

Son olarak İYİ Parti ile ittifak konusuna da değinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “2019 yılında İYİ Parti ile biz birlikte seçime girdik. Ve süreç içerisinde de İYİ Partili arkadaşlarımızla gayet uyumlu bir şekilde çalıştık. İYİ Partili bir arkadaşımız halen Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Biz resmi olmasa da tabanda bir ittifak sağlanacağını biliyoruz. Onları biz kendi yoldaşımız gibi, kendi kardeşimiz gibi görüyoruz. İYİ Partili arkadaşlarımızla siyaseten de bir çok konuya aynı noktadan bakıyoruz. Bolu özelinde resmi olmasa da tabanda bu birlikteliğin sağlanacağını ben öngörüyorum” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler